Megvan a Fradi stadion kivitelezője

A Wallishoz köthető Market Építő Zrt. építi meg az új Fradi stadiont 13,49 milliárd forintért. Az új létesítménynek 2014 őszére kell elkészülnie.
Index.hu, 2013. március 20. szerda, 19:03
Fotó: Napi.hu

Eredményesen lezárult az új ferencvárosi labdarúgó stadion generál-kivitelezésére és a meglévő stadion bontására kiírt közbeszerzési eljárás - írta közleményében az FTC. Az új stadion beruházójaként kijelölt, a közbeszerzési eljárást lefolytató Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a legolcsóbb ajánlatot és a legjobb szakmai ajánlatot benyújtó Market Építő Zrt.-vel kötött generál-kivitelezési szerződést. A munkaterület átadása megkezdődött. A nyertes ajánlat összege 13,49 milliárd forint.

A Market a Wallis-csoporthoz tartozik, amely az ország kilencedik leggazdagabb embere, Veres Tibor tulajdonában van - írta az Index. A Market elsősorban a magasépítésben jegyzett vállalat, és bravúros teljesítményt mutatott fel az elmúlt időszakban, hiszen az évek óta erősen hanyatló piacon is rohamosan tudta növelni az árbevételét, az utolsó elérhető adatok szerint 2011-ben már több mint 50 milliárd forint bevételük volt, amiből 2,2 milliárd adózott eredményt értek el.

A stadionnak 2014 őszére kell elkészülnie. Késedelem esetén a kivitelező napi 67,5 millió forint kötbért köteles megfizetni. A hibátlan teljesítés biztosítékaként a kivitelező 675 millió forint értékű, indoklás nélkül egyoldalúan készpénzre váltható bankgaranciát adott át a magyar államnak. A közbeszerzési eljárás egyetlen szakaszában sem volt jogorvoslati kérelem.

Az Üllői úti Albert stadion búcsúmérkőzését vasárnap rendezik, a vendég a kolozsvári Clij csapata lesz, ezután a csapat otthoni mérkőzéseit a Puskás Stadionba szervezik. Ez mintegy negyven meccsre vonatkozik.

HOZZÁSZÓLÁSOK