Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A negyedmilliárd eurós beruházás a jelenlegi Poznañ G³ówny főpályaudvarhoz kapcsolódik, magában foglal egy központi vonat- és buszpályaudvart, valamint egy bevásárlóközpontot is. A 119 millió eurós szerződés aláírását követő mai alapkőletételi ünnepséggel megkezdődik a bevásárlóközpont építése - olvasható a fejlesztő közleményében.

A várhatóan 2013 végén megnyíló, mintegy 150 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont a város egyik legnagyobb kereskedelmi egysége lesz. Számos olyan, Lengyelországban eddig még jelen nem lévő, nemzetközileg ismert márka tervezi itt megnyitni első kereskedelmi egységét, mint a Toys'R'Us.

A Lengyel Vasúttársaság (PKP) 8 pályázó közül választotta ki a TriGranitot a komplexum fejlesztésére. A 2008 óta zajló előkészítés során aláírt megállapodás szerint a lengyel partner bocsátja rendelkezésre a 4 hektáros területet a szükséges engedélyekkel együtt, a TriGranit pedig a beruházás terveit és anyagi forrásait biztosítja.

Lengyelország mindig kiemelt célpontja volt a cég ingatlanfejlesztési tevékenységének. A megvalósult fejlesztések meghaladják az 500 ezer négyzetmétert, a befektetés értéke pedig megközelíti az egymilliárd eurót. Katowicében 7 éve nyitottuk meg első bevásárlóközpontunkat, és 3 éve fejeztük be az Oak Terraces lakóépület-együttest.

2009-ben Krakkóban adtuk át a több díjat elnyert Bonarka bevásárló- és szabadidőközpontunkat, valamint tavaly készült el a B4B irodakomplexum első fázisa. Poznani projektünknél jól tudjuk hasznosítani meglévő pályaudvarok meghatározó városközpontokká alakításában gyűjtött tapasztalatainkat, amelyeket a budapesti WestEnd City Center és a jelenleg tervezés alatt álló ljubljanai Emonika City Center során szereztünk - közölte az alapkőletétel alkalmából Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója.