Megvan, ki folytatja a fertődi kastély felújítását

A West Hungária Bau Kft. és a ZÁÉV Építőipari Zrt. újíthatja fel a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnyát, nettó 1 milliárd 14 millió forintért. A legmagasabb ajánlat nettó 1 milliárd 98 millió forint volt.
Németh Géza, 2016. május 10. kedd, 14:18
Fotó: Napi.hu

A nyílt közbeszerzést az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont hirdette meg, az eredmény a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A legolcsóbb ajánlatot tett nyertesnek előbb a felújítás terveit kell elkészítenie, majd azt követi a tényleges felújítás. A nyugati szárny földszintjén időszaki kiállítások lesznek, az első emeletet a kincstár foglalja el, míg a második szint a személyzeti helyiségeké és a raktáraké lesz.

Ajánlatot tett még a  LAKI Épületszobrász Zrt. és a LATEREX Építő Zrt. is.

A nyertes konzorcium tagjai közül a West Hungária Bau Kft. győri magánszemélyek tulajdonában áll, a Céginfó.hu szerint a 2014-es mérlege az utolsó, abban 20,8 milliárd forintos árbevétel mellett 744 millió forintos mérleg szerinti eredmény szerepel. A ZÁÉV Zrt. tulajdonosa 2015-től a zalaegerszegi székhelyű Pannon Speed Pro Vagyonkezelő Zrt. Ez utóbbi abban az évben alakult, a tulajdonosa egy helybeli magánszemély. A tulajdonos cégnek nincs mérlege a céginformációban, a ZÁÉV 2014-ben 14,3 milliárd forint árbevétel mellett 138 millió forint veszteséget halmozott fel.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK