Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jegybank tegnap jelentette be, hogy nyilvános pályázatot ír ki az Eiffel Palace értékesítésére. Az indoklás szerint a nyílt pályázat lehetővé teszi, hogy valamennyi érdeklődő belföldi és nemzetközi befektető ajánlatot tegyen, illetve azok is kifejezhessék vételi szándékukat, akik 2014 óta új, komoly szereplőként jelentek meg a magyar ingatlanpiacon. Az MNB csak akkor dönt úgy, hogy az adásvételi szerződést megköti, ha ezáltal biztosítható a befektetés megtérülése.

Az MNB 2014 nyarán vette meg a budapesti luxusirodaházat nettó 45,3 millió euróért (mintegy 13,6 milliárd forint + áfa, mintegy bruttó 18 milliárd forintért), a tranzakció nagy sajtóvisszhangot váltott ki.

A Nyugati tér közelében levő nyolcszintes irodaházért sajtóhírek szerint az akkori piaci ár másfélszeresét fizette a jegybank egy részben offshore hátterű, részben magyar tulajdonos által birtokolt, Eiffel Palace Kft. nevű cégnek. Az Eiffel Palace Kft. felújítva adta el az irodaházat, a beruházást pedig az UniCredit finanszírozta.

A ma publikált felhívás szerint az irodaház 13,2 ezer négyzetméternyi irodával, 650 négyzetméternyi kiskereskedelmi területtel, 1 500 négyzetméternyi raktárterülettel, valamint a mélygarázsban 237 férőhelyes parkolóval rendelkezik.

Az Eiffel Palace az első olyan irodaház Közép-Kelet Európában, amely mind a BREEAM, mind pedig a LEED nemzetközi környezetvédelmi minősítési rendszer szigorú kritériumainak kimagasló eredménnyel megfelelt. Az Irodaháznak nívós, kiemelt bérlői köre van, a bérlői konstrukcióknak köszönhetően a hosszú távú bérlői jelenlét garantált.

A tulajdonos MNB nyilvános, két szakaszból álló pályázati eljárás során kívánja kiválasztani azt a pályázót, akivel az Irodaház adásvételére vonatkozóan szerződést köt.

Ebben a részvétel feltétele az Irodaházra vonatkozó befektetői információs csomag megvásárlása, az tartalmazza a pályázati felhívást. A pályázók a befektetői információs csomagot pályázati részvételi díj megfizetése ellenében, titoktartási megállapodás aláírását követően legkésőbb április 14-ig vásárolhatják meg.

További részletek itt érhetők el.