Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csak akkor valósítható meg megnyugtatóan a terület gyalogos- és kerékpárosbarát fejlesztése, ha a Fehérvári út - Bartók Béla út - Bocskai út közötti háromszög alakú terület parkolási gondjait egy mélygarázs építésével hosszú távra megoldja. Az önkormányzat közleménye szerint a döntően az 1930-as években kiépült kivételes adottságú utcák (Eszék utca, Szabolcska Mihály utca, Fadrusz utca, Vásárhelyi Pál utca) megújítása részét kell, hogy képezze a belső Fehérvár úti programnak. Ezen a részen ugyanis nagyszerű lehetőség van jó minőségű közterek kialakítására, amik jelentősen növelnék az itteni lakó és kereskedelmi ingatlanok használati és forgalmi értékét.

A Móricz Zsigmond körtér felszíni rendezésével is hónapok óta foglalkozik a XI. kerületi önkormányzat. Mint a közleményben írják, ezzel kapcsolatosan nagy tanulság, hogy csakis összehangolt és átfogó tervezéssel, a lakosság szempontjainak és tudásának hasznosításával szabad ilyen nagyságrendű beruházásokat előkészíteni. A város alakítását ugyanis nem célszerű kizárólag a közlekedési vagy közmű infrastruktúra kialakítására korlátozni, hanem kellő mértékben az építészeket, várostervezőket is be kell vonni, már a koncepcionális tervezésbe is.

Hoffmann Tamás újbudai polgármester irányításával aktívan tárgyal a kerület a főváros, a BKK és a BKV vezetésével - hangsúlyozza közlemény. A lehetőségekhez képest igyekeznek  módosítani a korábbi hibás döntéseket. A metró szerkezete ugyanis már megépült, de a felszíni kialakításon még lehet és kell is javítani. A térrel összefüggésben a XI. kerület folytatja a "Gomba" hasznosításának előkészítését is. Ez ügyben a korábban lefolytatott tervpályázat nyerteseivel tárgyalnak.