Miközben a 2010-ben megrendezett első díjátadó gálán még csupán három kategóriában osztottak ki díjakat, addig 2014-ben már 7 kategóriában 10 pályázót díjazott a zsűri, idén pedig 8 kategóriában lesz eredményhirdetés. A verseny folyamatos fejlődése és sikere bizonyítja, hogy a válság után ismét erőre kapó hazai ingatlanpiac is nemzetközi értékeket képes felmutatni, amelyeknek a megismerése nagy érdeklődést vált ki mind a szakmabeliek, mind a nagyközönség részéről, miközben a jó gyakorlatok elterjesztése motiválja a szektorban dolgozókat. A versenyt és a díjátadó gálát a kezdetektől fogva az iroda.hu csoport szervezi, amely időközben egyesült az ingatlan.com hirdetési portált is üzemeltető Arkon Zrt.-vel.

A névadó, Az Év Irodája kategóriájában 29 pályázó indult, ami szintén rekordszám az elmúlt évekhez képest. A résztvevők a legkülönbözőbb gazdasági ágazatokból érkeztek. Nyertes hirdetnek Az Év Design Irodája kategóriában is, azért, hogy ne csak a funkcionálisan jól működő, kiváló alaprajzi struktúrájú, nagy munkaszervezettel rendelkező cégek irodáit díjazzák, hanem a különleges designnal kialakított, a belsőépítészeti egyediséget jobban hangsúlyozó kisebb munkahelyeket is, amelyek különleges atmoszférával is rendelkeznek.

A 21. századi munkakultúrák egyik legeredetibb fejezetét kétségtelenül a közösségi irodák írják, a szervezők elkötelezettségét is bizonyítja, hogy immár második alkalommal indítottak versenyt a hazai coworking irodáknak. Az Év Irodaháza Közönségdíj pedig megmozgatta a bérlőket is, hiszen nagyszámú jelölés érkezett: kilenc irodaházat neveztek a versenyre. Emellett Az Év Új Ingatlanfejlesztése, Az Év Legzöldebb projektje, Az Év Üzemeltető Cége és Az Év Ingatlanpiaci Személyisége kategóriában hirdetnek győztest a gálaesten.