2011 harmadik negyedévének végén a modern ipari ingatlanpiaci állomány Budapesten és környékén  továbbra is 1 ,8 millió négyzetméter, új raktárat, hasonlóan az év első hat hónapjához, ekkor sem adtak át. A bérbeadás  49 ezer négyzetmétert tett ki, ez  az idei év eddigi legalacsonyabb szintje, ami 26,4 százalékkal alacsonyabb a második és 25,1 százalékkal kevesebb az 2010-es  harmadik negyedévében rögzítettnél.

A szerződéshosszabbítások részesedése a bruttó bérbeadáson belül továbbra is rendkívül magas, 56 százalék.  A tranzakciók 20  százalékát új szerződésként kötötték, míg a kereslet 18 százaléka bővülés, és mindössze 6 százaléka előbérlet. Összesen 26 bérleti szerződést írtak alá, melyből csupán három szólt 5 ezer négyzetméternél nagyobb területre és mindegyik szerződéshosszabbítás volt.

A logisztikai parkokban az átlagos bérelt terület 2,2 ezer négyzetméter, a városi logisztikai parkokban 833 négyzetméter. Utóbbiak  iránt viszonylag élénk a kereslet, ötezer négyzetméterre születtek tranzakciók.

Noha nem adtak új ingatlanokat, az üresedési ráta ismét emelkedni kezdett. A nyomott kereslet nem tudta ellensúlyozni a kiköltözések és bezárások kapcsán megüresedett területek következtében növekvő kínálatot, így  jelenleg az ipari területek 22,4 százaléka üres. A logisztikai park kategóriába tartozó állomány kihasználtsága 78,3 százalékra, a városi logisztikáé pedig 70,8 százalékra csökkent.

A nettó abszorpció ismét negatív tartományba süllyedt (-12 123 négyzetméter). Új bérleti tranzakciók és bővülések összesen 18,8 ezer négyzetméteren valósultak meg ugyanakkor nagyjából 31 ezer négyzetméterről költöztek ki vagy csökkentették területüket a bérlők.