Egy Mészáros Lőrinchez közel álló vagyonkezelő cég, a Konzum B32 Vagyonkezelő Kft. januárban megszerezte a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. (közismert nevén Vasipari) tulajdonában lévő budapesti, Andrássy út 57. szám alatti mintaboltot - értesült a hvg.hu. A kft. tulajdonosa a Konzum PE Magántőkealap, amely egy korábbi, 2018 májusi tőzsdei közzététel szerint Mészáros Lőrinc és akkori felesége tulajdonában volt.

A Szarvasi kávéfőzőt és lámpákat gyártó, 2019 augusztusa óta felszámolás alatt lévő Vasipari tulajdonában lévő, Oktogonhoz közeli üzlethelyiséget két raktárral és egy kis lakással együtt többször is eladásra kínálta a cég felszámolója. Az első irányár még 140 millió forint volt.

Most a hvg.hu információi szerint az állami felszámoló, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. legutóbbi árverésén, tavaly júliusban a kikiáltási áron, 105 millió forintért keltek el az ingatlanok. Mészárosék idén januárban kerültek fel a tulajdoni lapra.

A felcsúti milliárdos Mészáros Lőrincnek nem ez az egyetlen ingatlan-érdekeltsége a környéken: a szomszédban, az Andrássy út 59.-ben működik az Opus Global, amely Mészáros tőzsdei érdekeltsége, és az Andrássy út 105. alatti villa is hozzá köthető. Minderről bővebben a hvg.hu cikkében olvashat.