Mészáros Lőrinc és családjának érdekeltségébe tartozó cég vette meg azt az 53 hektáros, bicskei ingatlant, ami honvédségi üzemanyag bázisból lett kiemelt fejlesztési terület – írta a Telex a a 444.hu cikke alapján. A Felcsút határában található ingatlan 1,54 milliárd forintért kelt el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. árverésén, ahol egyetlen licit érkezett.

A vevő kiléte csak idén februárban lett nyilvános, amikor megtörtént a szerződéskötés. Az MNV árverési archívumából kiderül, hogy a telek a Felcsúti Ipari Park Kft.-hez került. Ezt a céget csak néhány nappal az árverés előtt jegyeztek be, a tulajdonosa pedig négy olyan cég, amely Mészáros Lőrincnek és családjának az érdekeltségébe tartozik: a ZÁÉV, a Fejér-B.Á.L., a Mészáros és Mészáros, és a V-Híd.

A megvásárolt 53 hektárra ipari létesítményeket lehet felhúzni. Ezt a területet az állami Nemzeti Földügyi Központ (NFK) kérésére Bicske fideszes polgármestere 2021 nyarán kiemelt fejlesztési területté nyilvánította. Az ingatlan hivatalosan Bicskéhez tartozik, de a környező települések közül Felcsút esik hozzá a legközelebb.