Luxusvadászházzal gyarapszik Mészáros Lőrinc birodalma a nyugati határszélen - írja a 24.hu. (Mészáros 270 milliárd forint becsült vagyonnal a 3. A 100 leggazdagabb 2020-as kiadvány rangsorában.)

A hírportál értesülése szerint 12 szobás, butikhotelnek is beillő, lehallgatásbiztos, kétszintes épület nőtt ki a krisztinabereki tó partján.

A helyiek monumentális építkezésről beszélnek, azt mondják, rohamtempóban folytak a munkálatok, amit a 24.hu újságírói megerősítenek. Úgy látták a héten, hogy az utolsó simításokat végzik a komplexumon. Olyan biztonsági rendszert építettek ki, hogy egy egér se fér át rajta, senki se láthatja, milyen VIP-vendégeket fogadnak, és akár helikopterrel is érkezhetnek - mondta egy a beruházást közelebbről ismerő informátor.

Ezzel sejtette, mi értelme van a nagyszabású építkezésnek az isten háta mögött, pontosabban az egykori lápvilág, a lecsapolt Hanság kellős közepén, a Mosonmagyaróvár és Újrónafő határán fekvő krisztinabereki tó partján. Arra a kérdésre, miért tett készségesen eleget a befektetői kéréseknek az újrónafői vezetés, Kertész Attila polgármester azt írta:

A beruházás remélhetőleg hozzájárul a környék turisztikai élénküléséhez, ezáltal önkormányzatunk adóbevételének gyarapodásához is.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Lajta-Hanság Zrt. válaszából az derült ki, hogy a vastag pénztárcájú vadászokra fókuszálnak. Az épület a nagyvadas területre érkező vadászok elszállásolására szolgál majd, a szobaszámot firtató kérdésre nem reagáltak, és arra sem, pontos-e az információ, amely szerint 1,5 milliárd forintot költ a társaság a beruházásra.