Lelepleződött Mészáros Lőrinc újabb titka

Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó vagyona egy luxusvadászházzal gyarapodhat, amit a nyugati határ közelében építenek és tuti biztos biztonsági rendszerrel védenek.
Komócsin Sándor, 2020. szeptember 8. kedd, 08:43
Fotó: Pixabay - Képünk illusztráció

Luxusvadászházzal gyarapszik Mészáros Lőrinc birodalma a nyugati határszélen - írja a 24.hu. (Mészáros 270 milliárd forint becsült vagyonnal a 3. A 100 leggazdagabb 2020-as kiadvány rangsorában.)

A hírportál értesülése szerint 12 szobás, butikhotelnek is beillő, lehallgatásbiztos, kétszintes épület nőtt ki a krisztinabereki tó partján.

A helyiek monumentális építkezésről beszélnek, azt mondják, rohamtempóban folytak a munkálatok, amit a 24.hu újságírói megerősítenek. Úgy látták a héten, hogy az utolsó simításokat végzik a komplexumon. Olyan biztonsági rendszert építettek ki, hogy egy egér se fér át rajta, senki se láthatja, milyen VIP-vendégeket fogadnak, és akár helikopterrel is érkezhetnek - mondta egy a beruházást közelebbről ismerő informátor.

Ezzel sejtette, mi értelme van a nagyszabású építkezésnek az isten háta mögött, pontosabban az egykori lápvilág, a lecsapolt Hanság kellős közepén, a Mosonmagyaróvár és Újrónafő határán fekvő krisztinabereki tó partján. Arra a kérdésre, miért tett készségesen eleget a befektetői kéréseknek az újrónafői vezetés, Kertész Attila polgármester azt írta:

A beruházás remélhetőleg hozzájárul a környék turisztikai élénküléséhez, ezáltal önkormányzatunk adóbevételének gyarapodásához is.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Lajta-Hanság Zrt. válaszából az derült ki, hogy a vastag pénztárcájú vadászokra fókuszálnak. Az épület a nagyvadas területre érkező vadászok elszállásolására szolgál majd, a szobaszámot firtató kérdésre nem reagáltak, és arra sem, pontos-e az információ, amely szerint 1,5 milliárd forintot költ a társaság a beruházásra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sorathul, 2020.09.14 07:59

@znojmo:
"Jól ismerem a vadkárok jellegét. Nem az erdőszélek a problémásak."
Ismerhetnéd jobban a vadászatot is.
Találós kérdés:
Mikor van lehetősége a vadásznak kilőni a kárt okozó vadat, mikor a termés már lábon áll?
Talán nem a földutakon? Ami általában az erdő és termőtábla között van? Amikor egyik takarásból a másikba megy?
"A vadászok ma a paraszt zsírján élősködnek, nagyvadas területekre gondolok elsősorban."
Én meg vadász és földtulajdonos is vagyok egyben. Általában a saját területemet védem. Az itteni földtulajdonosok/termelők meg úgy tervezik a gazdasági évet, hogy a vadkárt (amit aztán követelnek a vadásztársaságon) már előre beletervezik a költségvetésbe. Semmilyen javaslatot/tanácsot nem fogadnak meg, és nem vesznek részt sem aktívan, sem passzívan a vadkár mértékének enyhítésében.
Aztán megy a hőbörgés persze.
Drónom nekem is van. Tökéletes, mivel könnyen megállapítható mi vadkár és mi nem. A "gazdák" általában a szélkárt és/vagy a lopott termést is vadkárnak akarják behúzni. Sőt volt olyan esetem is, ahol maga a tulajdonos szedte le a saját kukoricáját, aztán meg jött mutogatni, hogy milyen nagy a vadkára.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

znojmo, 2020.09.11 22:52

@Sorathul:
Jól ismerem a vadkárok jellegét. Nem az erdőszélek a problémásak. A vad oda megy ahol nem zavarják történetesen a tábla közepébe. Amit megeszik annak többszörösét tesz tönkre. Egy anyakoca akár fél hektár érőben lévő kukoricát képes lehengerelni, hogy malacai csöves kukoricát egyenek. Megesznek 200 kg kukoricát 4000 kg-ot meg tönkre tesznek. Az ember ezt a kárt nem is látja csak ha belemegy a kukoricásba, vagy újabban drónnal fel deríthető a dolog. A kukorica ára 50000 ft/to körül van, nagyjából, a letiport termés csak egy koca után 200 ezer Ft. Ezt a vadászok soha nem térítik meg. A vadászok ma a paraszt zsírján élősködnek, nagyvadas területekre gondolok elsősorban. A megoldás vadasparkok létrehozása lehetne, mint annak idején a császári vadaspark volt a közelben csak a határ másik oldalán, Bél Mátyás után 18. század!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Susala, 2020.09.11 21:08

Negatív IQ-val érdekes lenne, ha volna bármi titka... egy titka van csak, amit mindenki tud, hogy szarbángeci főstrómanja... ha valamit csinál ez a fogyatékos sunyi csaló, vagy valamije lesz meg nem lesz, azt mind ORBÁNÉ és szarbán csinálja... nem ő...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Sorathul, 2020.09.11 08:05

@rigolya:
"Van egy kis különbség: szeretnék, ha felszaporodnának, különben nem etetnék őket."
Te NAGYON el vagy tévedve! Jézusom, akkora marhaságot leírni. :D
A szórók célja nem a felszaporítás! Megnézném, hogyan cserkelnél te be 2000 hektár területet!
"A vadkárnak meg elenyésző mértékét térítik meg a vadásztársaságok! "
Nem is arról van szó, hogy mit fizetnek meg. Arról volt szó, hogy a vadak károkat okoznak. Ha több a vad, több a kár.
Arról nem szól a fáma, hogy miért csak "elenyésző" mértékét térítik meg?
Talán azért mert a földtulajdonosok többsége baszik együttműködni a vadászokkal. Bevetik az erdő széléig a földjeiket, stb. Ha nem teszi meg Ő maga is azt az elenyésző vadkár elleni védekezést amit kéne, elmehet a fenébe a vadkárával.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Elhetetlen, 2020.09.09 15:45

@znojmo: Lehet, hogy félreérthető voltam. Mészárosnak egy zárt, védett terület kellett, a szomszédomnak meg lehet, hogy a telkem fog kelleni parkolónak. Csak azt akartam írni, hogy tudom, ha gazdagéknak kell valami, akkor így vagy úgy, de megszerzik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html