Újabb beruházás zárult, amit Mészárosék építenek

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar új oktatási és kutatási épületszárnyának tervezése és kivitelezése közel 2 milliárd forinttal drágult, így megközelíti a 12,5 milliárd forintot. A kivitelező a ZÁÉV Építőipari Zrt.
Németh Géza, 2020. december 11. péntek, 17:59
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció.

A közbeszerzési szerződés módosítását az ajánlatkérő Pécsi Tudományegyetem tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az Általános Orvostudományi Kar új oktatási és kutatási épületszárny építésének - és a meglévő elméleti épület részleges felújításának - komplex tervezési és kivitelezési munkáit 2017 novemberében nyerte el - a felcsúti milliárdos Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó - ZÁÉV, 10 milliárd 627 millió forinttal. Ez emelkedett a pótmunkák miatt 12 milliárd 492 millió forintra.

A többletfaladatok között szerepel - egyebek mellett - robbanókamrák kialakítása, audiovizuális rendszerek telepítése az új elméleti tömb területén, beépített bútorozás és belsőépítészeti installációk kivitelezése, továbbá hőkapuk telepítése a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

HOZZÁSZÓLÁSOK