Mészáros Lőrinc ebben is az élre került

Mészáros Lőrinc lett Magyarország legnagyobb földesura, az ő érdekeltsége gazdálkodik ugyanis a legnagyobb területen - számolta ki a G7.hu.
Domokos László, 2019. május 16. csütörtök, 14:10
Fotó: Napi.hu

Lezárult a Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó tulajdonában lévő Talentis Agro Zrt.-hez tartozó agrár- és élelmiszer-ipari cégek integrációja, a csoport immár csaknem 38 ezer hektáron gazdálkodik - egyebek mellett erről beszélt Csák Gyula vezérigazgató a napokban.

Az eddigi éllovas Csányi Sándor OTP-vezér volt, akinek a magánérdekeltségébe tartozó vállalkozások 35 ezer hektáron gazdálkodnak - írta a portál. Általában számítás kérdése volt, hogy ki állt hozzá legközelebb. Ha Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségeit egybeszámolták, akkor ők, ha nem, akkor egy időben Leisztinger Tamás, akinek azonban mára nagyon megcsappantak a területei.

A törvények szerint idehaza egy magánszemély legfeljebb 300 hektár termőföldet birtokolhat, cégek (jogi személyek) pedig semennyit, csak bérelhetnek. Így azt lehet sorba állítani, hogy egy-egy üzletember érdekeltségei mekkora bérelt területen gazdálkodnak, amelyet az ő és családtagjai saját birtokai ebben a nagyságrendben inkább csak kiegészítenek.

HOZZÁSZÓLÁSOK