Mi lesz Budapest egyik szégyenfoltjával?

Húszéves késéssel elindulhat a budapesti Corvin Áruház felújítása. Biztos pénz egyelőre csak a homlokzat ronda alumíniumborításának eltávolítására van.
Komócsin Sándor, 2018. március 20. kedd, 08:46
Fotó: Napi.hu

Először 1999-ben készült terv az 1926-ban épült, 1956-ban megsérült, majd a hatvanas években alumíniumborítást kapott Corvin Áruház felújítására, ám amikor kiderült, hogy teljes körű műemléki rekonstrukcióra lenne szükség, ami sokba kerül, letettek a tervről - írja a Világgazdaság.

A Józsefvárosi Önkormányzat sajtóirodája most azt közölte a napilappal, hogy az alumíniumborítás eltávolításáról jogerős bírósági döntés rendelkezik, de miután az önkormányzat kötelezte erre a tulajdonost, a költséget nem kívánják teljesen rá hárítani. Ezért találtak 300 millió forint állami támogatást a költségvetésben, amelyek az áruház szégyenletes állapotban lévő homlokzatának műemléki felújítására költenek.

A tervek szerint ezzel 2019 végéig készülnek el. A létesítmény tulajdonosa, a Corvin Áruház Ingatlanhasznosító Kft. vállalta az épület teljes körű felújítását, amihez a 300 milliónál nagyságrendileg több pénzre van szükség. A VG-nek nem sikerült megtudnia, mekkora lehet a végső cech.

A fotó forrása:

HOZZÁSZÓLÁSOK