Mikorra készül el az új Duna-híd?

Az Országgyűlés hétfői ülésén téma volt a Paks és Kalocsa közötti Duna-híd építése is, amely kapcsolódik a Paks 2 beruházáshoz is.
Domokos Erika, 2017. november 6. hétfő, 14:37
Fotó: Pixabay

A parlament ülésén Font Sándor (Fidesz-képviselő) arról érdeklődött, hogyan áll a paksi erőmű-beruházáshoz kapcsolódó, Kalocsa és Paks közötti Duna-híd előkészítése.

A képviselő szerint az átkelő nagyon fontos lenne a térségben élőknek, ám a helyi ellenzék rontja a tervezett híd hitelét, legutóbb már az építkezés elmaradásáról "vizionáltak".

Aradszki András energiaügyi államtitkár azt válaszolta: a híd megvalósítása kiemelt jelentőségű beruházása a magyar útfejlesztési programnak. A tervezési szerződést októberben megkötötték, a kivitelezés 2020 első negyedévében indulhat meg, és várhatóan 2022 első felére készül el - mondta az államtitkár.

Az új híd az 512. számú főúttal Kalocsát az M6-os autópályával kötné össze, a teljes hossz mintegy 20 kilométer. Az építést lehetőség szerint uniós és magyar forrásból finanszíroznák. A hídtól azt remélik, hogy a város jobban tud kapcsolódni a Paks 2 beruházáshoz, azaz az atomerőmű új blokkjának építéséhez.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2017.11.07 20:24

Na? Lesz híd-mutyi is? Gyerünk tetűlőrincz...nehogy lemaradj erről. Kell a lovetta a tetves fityeszes gazdádnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html