Milliárdokat költ városrehabilitációra a Belváros

A napokban adták át a forgalomnak a felújított Fehér Hajó utcát Budapest V. kerületében. A Szomory Dezső térhez kapcsolódó korszerűsítések keretében kiszélesítették a járdát és 771 négyzetméteren új díszburkolatot kapott a Fehér Hajó utca.
NAPI Online, 2004. december 14. kedd, 14:40
Fotó:

(A korszerűsítés első ütemében a Szomory Dezső tér újult meg.) A 48,4 millió forint összértékű beruházást 10 százalékban önkormányzati forrásból, 90 százalékban pedig a fővárosi stratégiai alapból kapott pályázati támogatásból finanszírozta az V. kerület - mondta Steiner Pál, Belváros-Lipótváros polgármestere. A korszerűsítés harmadik üteme a Bárczy István utca burkolatcseréjével folytatódik.
Ugyancsak Belváros-Lipótváros önkormányzatához kapcsolódó hír, hogy a kerületi lakásprogram második ütemében tíz új lakást adtak át, a folyamatban lévő, még e hónapban befejeződő harmadik ütem eredményeként összesen 29 lakás készül a Báthory, az Arany János és a Sas utcában. Ezeket funkcióváltás révén alakították ki a Belügyminisztérium által biztosított 270 milliós pályázati keret felhasználásával, és piaci alapú bérlakásokként adja bérbe az önkormányzat. A két ütemben elvégzett munka összesen 533 millió forintba kerül.
A városrehabilitációs program keretében az idén szeptemberben adta át az önkormányzat a Molnár utca 31. alatti, teljesen felújított műemlék épületet, 146 millió forintos beruházással. Folyamatban van a Bástya utca 25. és a Ferenczy István utca 5. számú épület korszerűsítése, ez a két munka összesen 360 millió forintba kerül, s 2005 második felében fejeződik be. Emellett jövőre kezdődik a Nyáry Pál u. 8. szám alatti ház 120 millió forintos rehabilitációja.
A Szerb utca 9. lakóépületét és a Szerb utca 11. üres telkét egy közös korszerűsítési projekt keretében kezeli az önkormányzat. Az üres telken is lakóépület épül majd kétszintes mélygarázzsal. A teljes projekt költsége eléri a 950 millió forintot. Steiner bejelentése szerint megvan a pénzügyi fedezet az Arany János u. 34. szám alatti műemlék lakóépület csaknem 900 milliós rehabilitációjára is.

HOZZÁSZÓLÁSOK