Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az 5,25 milliárdos összeg elég lenne például a Balaton déli partján fekvő Balatonszemes összes eladó ingatlanára. A nyertes ebben az esetben 4,8 milliárd forintos kiadás fejében 79 ingatlannal gazdagodna, és maradna nála több mint 400 millió forint.

Szintén belefér a nyereménybe a Balatonszárszón eladó 66 vagy a Szántódon lévő 36 ingatlan, előbbiekért összesen 4,4 milliárdot, utóbbiakért közel 3,9 milliárdot kellene adni, ha egy forintot sem tud lealkudni a nyertes az árakból.

Ha nem a Balatont, hanem mondjuk az etyeki borvidéket veszi célba a nyertes, akkor a kínálatban szereplő 43 eladó etyeki ingatlanért 3,3 milliárdot kellene kifizetnie, vagyis 2 milliárd megmaradna a nyereményből.

Esetleg Duna-part?

A Duna partján található települések esetében például adódik Dunabogdány: ott 40 ingatlan vár eladásra összesen 3 milliárd forintért.

Országszerte több tucat olyan település van, amelyeken a főnyeremény feléből is megvehető valamennyi eladó lakás vagy ház, tehát 2,5 milliárd forint megmarad. Utóbbi települések közé sorolható többek között Visegrád, Makó, Fertőd vagy Mezőkövesd. Persze, ha kiderül, hogy a nyertes megvenné az adott település összes eladó ingatlanát, könnyen megindulnának felfelé az árak.

A rekordösszegű nyereményből két megyei jogú város teljes kínálatát is fel lehet vásárolni: a Hódmezővásárhelyen eladó 200 lakásért és házért 5 milliárd forintot kérnek az eladók, Salgótarjánban ugyanennyi ingatlanért 2,8 milliárdot kellene fizetni.

A legdrágább ingatlanok is beleférnek

A főnyereményből az ország legdrágább eladó ingatlanjai is megvásárolhatók. Az egyik legdrágább budapesti eladó épület a Váci utcában található: a 4200 négyzetméteres ingatlanért 5,2 milliárdot kér az eladó.

A budai Várban pedig akad egy több mint 600 négyzetméteres penthouse lakás, amiért közel 2 milliárdot kell adni.

Ha a nyertes nem Budapesten szeretné elkölteni a nyereményét, akkor a Baranya megyei Bükkösdön egy kastélyt is vehet magának 3 milliárd forintért.