Milliárdos cége nyert milliárdos projektet

A tendernyertes Market Építő Zrt. a becsült 2,1 milliárd forint helyett 3,1 milliárdért építheti meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) campus-fejlesztési beruházás keretében megvalósuló médiaházat és műteremházat.
Németh Géza, 2016. szeptember 1. csütörtök, 14:16
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény tájékoztatóból kiderül, hogy az értékelésnél 70 súlyszámmal szerepelt az ár, míg 30 súlyszámmal a minőségi követelmények, tehát az ár döntött. A másik ajánlattevő a Strabag-MML Kft. volt, amely 3,3 milliárdért vállalta volna a munkát, amelynek a kivitelezés mellett része az azt megelőző tervezés is.

A Market Zrt.-t 2014-ben vásárolta meg a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Garhartt Invest 2014 Zrt. A korábbi tulajdonos a Wallis érdekkörébe tartozó Wing Zrt. volt, amely a csoport kivitelező cégeként szerepelt és kiváló referenciákkal rendelkezett. Több irodaházat épített, de a Market építette a Fradi stadiont is.

Garancsi István vagyonát a Napi.hu gondozásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016-os kiadványa 24 milliárd forintra becsülte, ezzel az üzletember a harmincadik legmódosabb magyar a listán.

HOZZÁSZÓLÁSOK