A Miniszterelnökség által felügyelt Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot írt ki a Miniszterelnökség új, budai vári épületeiben lévő étterem, konyhák és kapcsolódó helyiségek hasznosítására - derül ki a Határozatok Tárából.

A pályázat nyertesének feladata lesz a bérleményben a Miniszterelnökség hivatalos eseményeinek gasztronómiai kiszolgálása, valamint a dolgozói számára munkahelyi étkeztetés biztosítása. Az üzemeltetés várható megkezdése 2018. november 20. - olvasható a pályázati kiírásban.

Legalább 1,5 millió forint

A Várgondnokság által elvárt bérleti díj havonta legalább nettó 1,5 millió forint. Ezen kívül a bérlőnek a közüzemi díjakat is fizetni kell.

A pályázaton indulóknak nyilatkozni kell arról, hogy az alapanyagként használt termékek legalább 60 százaléka magyar, illetve Magyarországon előállított lesz.

Dunai kilátás

Orbán Viktor miniszterelnök és hivatala hamarosan az I. kerületi Színház utcába költözik, ahol több mint húszmilliárd forintból átépítették az egykori karmelita kolostor ingatlanát (volt Várszínház, a Színház utca 1-3. szám alatt) és egy új épületet (Színház utca 5-11., a Dísz tér felől) is felhúztak. Az ingatlan "egyedi belsőépítészeti kialakítására" plusz 3,9 milliárd forintot költhettek el egy 2016. december 23-ai kormányhatározat értelmében. (Ezt az összeget a Magyar Nemzet korábbi cikke szerint Orbán Viktor irodáinak belsőépítészeti kialakítására fordíthatták.)

Nagyüzem

A Várgondnokság a pályázat nyertesével 5 éves határozott idejű bérleti szerződést köt (ami 5 évvel meghosszabbítható). Havonta kell bérleti díjat fizetni, a szerződés megkötésével a pályázat nyertesének 3 havi bérleti díjnak megfelelő összegű kauciót kell letennie.

A bérbe adandó helyiségek a pályázat szerint:

  • Új épület pinceszintjén "báziskonyha" (300 adagos) - árubeléptetés, dolgozói öltöző és wc, vezetői iroda, szárazáruraktár, zöldség-előkészítő és -hűtőkamra, húselőkészítő és -hűtőkamra, edénymosogató, termelő konyha, készételes hűtőkamra, árukiadó, tisztítószer- és takarítóeszköz-tároló, mobilia tároló és tisztító helyiség, hűtött hulladéktároló helyiség.
  • Új épület földszintjén "dolgozói étterem" - cukrászati munkaterület, hűtőkamra és üzemi edénymosogató, hidegkonyhai munkaterület és hűtőkamra, befejező konyha, edénymosogató, fogyasztói edénymosogató és edénytároló, tálaló, melegítő konyhatér, étterem.
  • Régi épület pinceszintjén "miniszterelnökségi konyha" - árufogadó helyiség, fogyasztói edénymosogató, tányér és fogyasztói edénytároló, előkészítő, befejező konyha, üzemi edénymosogató, tálaló, dolgozói öltöző, konyhai kisegítő személyzeti öltöző, felszolgáló személyzeti öltöző, takarítószer-tároló.
  • Régi épület földszintjén "rendezvény tálalókonyha" - fogyasztói edénymosogató, italraktár, rendezvény eszközraktár és tálalókonyha.

A pályázatok elbírálása során az ajánlott éves bérleti díj lesz a döntő szempont, de értékelik a pályázó korábbi gasztronómiai projektjeit és a Miniszterelnökségen tervezett projektjét is. Pályázni október 4-től számított 30 napon belül lehet.

A képen az egykori karmelita kolostor épülete látható 2017. május 2-án. Forrás: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt.