Több évet csúszik a minisztériumok várba költöztetése

Legkorábban a kormányzati ciklus végén, 2022-ben költözhet a belügyi és pénzügyi tárca a budai várba - írta az Mfor.hu.
Domokos Erika, 2019. június 21. péntek, 06:10
Fotó: MTVA Fotó - MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Miközben emelkednek a tárcák budai várba költözésének költségei, magának a költözésnek az időpontja egyre későbbre tolódik. Korábban arról volt szó, hogy már 2019-ben felköltözhetnek a várba a belügyi és pénzügyi tárcák.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta az Mfor.hu-nak, hogy a mostani kormányzati ciklus vége előtt nem lát esélyt a költözésre. Vagyis leghamarabb 2022 táján teheti át székhelyét a két minisztérium. Holott a beruházással összefüggésben már 2017 óta szerepelnek kiadási tételek az adott évi költségvetésben.

A jövő évi költségvetésben 18,6 milliárd forintra emelkedik a Pénzügyminisztérium költözésével kapcsolatos kiadásokra tervezett keret - írta korábbi cikkében a lap. Erre az elmúlt évek büdzséiben már összesen 29,4 milliárd forintot költöttek, illetve terveztek elkölteni. A belügyminisztériumi költözés költségeire korábban 14 milliárd forintot terveztek.

Az új épületekkel kapcsolatos engedélyezési, jóváhagyási eljárások csúsznak, és a szűkös építőipari kapacitások is lassítják a kivitelezést.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gmihaly, 2019.06.21 07:35

Várható volt, hogy ez lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html