A munka ez év végén kezdődik és 2015-ig tart, a Ludovika épületét 2013-ig adják át. A teljes beruházásban további épületek felújítása, átépítése, valamint lőtér, sport- és lovaspálya, uszoda és gyaloghíd kialakítása is szerepel; az egyetem alapterülete így összességében 200 ezer négyzetméter lesz.

Fürjes Balázs elmondta, a kormány a költségvetési forrás rendelkezésre bocsátásával lehetővé teszi a beruházás elindítását, az első ütemben a Ludovika campus kiépítését, valamint az Orczy-kert felújítását, azonban az állami támogatás nem fedezi a teljes beruházás költségeit. A kiadások egy részét uniós támogatásból és a megüresedett egyetemi ingatlanok, kollégiumok értékesítéséből biztosíthatják - tette hozzá.

A Rendészettudományi Kar (RTK) a rendőrség meglévő Diószeghy Sámuel utcai épületébe költözik, ahol taktikai lőtér, küzdősport-terem is van. Az RTK kollégiumának új épületét a Diószeghy utcai rendőrségi épület melletti, jelenleg üresen álló telek helyén építik fel - közölte a nagyberuházási kormánybiztos.

Az NKE Ludovika campus egy történelmi egyetemi városrész eleme, amely a VIII. kerület belső területén lévő Eötvös Loránd Tudományegyetem épületeitől a Semmelweis Egyetem Klinikai tömbjein keresztül az Orczy útig tart. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem január 1-jével a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetemből kiváló Közigazgatás-tudományi Kar átalakulásával jött létre.

QP | Quality Placement