Mire vár még a CET?

Július 14-én megkezdődhet a Duna-parti CET műszaki átadás-átvétele, s a fővárosi közgyűlés jóváhagyta több mint harminc bérlemény pályáztatását is. Ugyanakkor egyéb fővárosi döntések még jelentősen befolyásolhatják a megnyitás időpontját - olvasható a beruházó közleményében.
NAPI, 2011. július 4. hétfő, 08:51
Fotó:

A CET kulcsrakész, így az "indítókulcs" a fővárosnál van - szögezi le a üvegbálna beruházójának a közleménye.  A fővárosi önkormányzattal közösen július 14-re tűzték ki a műszaki átadás-átvétel megkezdésének időpontját és a közgyűlés jóváhagyta több mint harminc bérlemény pályáztatását is. Eközben a CET kivitelezői a WHB konzorcium és alvállalkozói elégelték meg a várakozást, hiszen a ház kulcsrakész, de a sikeres műszaki átadás-átvétel lezárásáig a végszámlát a fejlesztő - szerződéses kötelezettségei miatt - nem fizetheti ki. A kivitelezők a fővárosi közgyűlés ülésén demonstráltak és a sajtóban követelték jussukat. Mire számíthatnak a kivitelezők és a budapestiek  - teszi fel a kérdést a közleményben a Porto.


A fejlesztő Porto Investment álláspontja szerint a  nyitáshoz szükséges döntések zöme a tulajdonos, fővárosi önkormányzat kezében van, s ezek még  jelentősen befolyásolhatják a CET megnyitásának időpontját. Ilyenek például: az árvízvédelmi fővédvonal áthelyezése, a Fővám téri forgalomba-helyezési eljárás, hozzájárulás az összes bérlői terület kiépítésének megkezdéséhez - a teljesség igénye nélkül, - mind-mind a tulajdonos fővárosi önkormányzat kötelessége, illetve annak közreműködése nélkül nem lehetséges. Ha ez megtörténik,  Budapest 8 és fél milliárdos vagyonnal gazdagodik és a CET fogadhatja a látogatókat.

A beruházó szerint elképzelhető, hogy az össztűz, amelyet az elmúlt háromnegyed évben az új fővárosi vezetés a projektre zúdított, mindössze a kezdeti óvatosság, zsigeri bizalmatlanság szülte, de bízik abban, hogy mostanra, hogy a ház  száz százalékosan kulcsrakész, mindenki megbizonyosodhatott a projekt konstrukciójának teljes korrektségéről és a kifogástalan kivitelezési minőségről. A Porto Investment előre tekint és csakis a nyitás mielőbbi elérése a célja. Ezt viszont mostantól kezdve rendszeresen számonkéri majd a fővárosi önkormányzaton - hangsúlyozza a közleményben..

-------

HOZZÁSZÓLÁSOK