Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szeptemberben első alkalommal mutatkozik be az Okos hálózatok - Okos technológiák - Okos városok magyarországi szakkiállítása, az Urbania21, amely gyakorlati szempontból mutatja be, milyen fejlesztések segítségével lesz egy város élhetőbb, "okosabb".

Az okos városok legfontosabb mutatói a várostervezés, technológia, környezet és közlekedés faktorok. Az egyedi szakkiállítás először teremt fórumot a lakosság, a szolgáltatók és az okos technológiák fejlesztői és szállítói között. Többek között megtekinthető lesz egy mobil kamerás forgalomszámlálási fejlesztés, házhoz menő közszolgáltatások, érdekes épületautomatizálási rendszerek, különleges utcabútorok és elektromos autók is.

A kiállítást kísérő konferenciákon olyan programokat és projekteket ismerhetünk meg, melyek tervezésében és működtetésében az innováció, az intelligens rendszerek illetve a fenntarthatóság együttesen jelenik meg. Lesz szó Smart city rendszerek megvalósításának gyakorlatáról, a közmű és közlekedési szolgáltatások hatékonyságát növelő eljárásokról, az energiafogyasztást mérséklő korszerű megoldásokról, zöld építmények fejlesztéséről.

Megismerhetők lesznek a települések költséghatékonyabb üzemeltetését segítő megoldások, nemzetközi elismerést kiváltó innovációk - az építés, a közlekedés, a járműgyártás és az intelligens vezérlések terén. A létező technológiák bemutatását uniós operatív programok ismertetése követi - utóbbiban különösen a 2014-2020 időszak fejlesztési prioritásairól és a vállalkozások és önkormányzati szervek által igénybe vehető támogatási forrásokról lesz szó.