Az MNB-alapítványok is aktívak a Budai várban

Optimum Úri 72. Ingatlanbefektetési Kft. néven új cég jött létre a Matolcsy György vezette jegybank alapítványainak környékén - értesült a 24.hu.
Domokos Erika, 2018. október 8. hétfő, 12:57
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az MNB-alapítványok befektetőcége, az Optima Befektetési Zrt. szeptember végén jegyezte be az Optimum Úri 72. Ingatlanbefektetési Kft.-t saját, illetve bérelt ingatlan bérbeadása és üzemeltetése főtevékenységgel - derül ki a Céginfo.hu adataiból.

A 24.hu szerint a cégnév arra utal, hogy annak a Budai vár területén fekvő épületnek a kialakítására és hasznosítására hozhatták létre, amelyet három éve, közel nettó 800 millió forintért vásárolt meg az egyik alapítvány, akkori nevén Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány.

A várbéli épület arról híres, hogy össze van kötve egy nagy barlanggal, ahol a II. Világháború előtt és alatt a Magyar Nemzeti Bank aranykészletének egy részét őrizték. Ezt a romos épületet és az alatta kialakított búvóhelyet, trezort, barlangrendszert vásárolta meg a jegybanki alapítvány. A korábban kiszivárgott egyik átalakítási terv szerint itt wellnessrészleget (pezsgőfürdőt, szaunát, uszodát) is kialakítanának, ám ezt akkor cáfolták az alapítványok - írta a portál.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK