Az MNV árverési felületén elárverezték az egykori balatonberényi gyereküdülőt, amely korábban évtizedekig a Vas megyei önkormányzat tulajdonában volt, és több ezer megyei gyermek számára biztosított kedvezményes nyaralást - írja a Nyugat.hu.

A Balaton-parttól 50-100 méterre, a tó és a dél-balatoni vasút között elhelyezkedő, 16 ezer négyzetméteres ingatlan 527 millió 760 ezer forintért, azaz kikiáltási áron kelt el. Licitálni május 17. és 25. között lehetett, de az utolsó napon, háromnegyed kilencig nem történt semmi. Ekkor valaki felajánlotta a kikiáltási összeget, majd a licitet 15 perc múlva, 21 órakor lezárták - írta a lap. Az MNV egyelőre nem közölte, hogy ki az új tulajdonos és van-e megkötés, hogy mire használhatja majd az épületet.

Czeglédy Csaba szombathelyi városi képviselő korábban Facebook-posztjában azt írta, hogy a jelenlegi szombathelyi városvezetés megpróbálta megszerezni a gyermeküdülőt. "Az MNV megírta, hogy el akarják adni, és kötelezettséget vállaltak arra, hogy a licitről időben értesíti fogják az önkormányzatot. Mint kiderült, ez is hazugság volt: egyáltalán nem jelezték. Nyilvánvalóan tartottak attól, hátha visszaszerzi Szombathely a gyermeküdülőt. A fideszes oligarchák érdekében ezt szándékosan megakadályozták" - írta a DK-s politikus.