A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) egy rózsadombi öröklakást árul garázzsal és tárolóval, összesen 192,7 millió forint kikiáltási áron – derül ki az MNV E-árverés oldaláról. Az ingatlanokra csak együtt lehet licitálni november 9-től 16-ig.

A négy és fél szobás, 147 négyzetméteres lakás Budapest II. kerületében, a Vérhalom utca 14-16. szám alatt, a B. épület 2. emeletén található (egy 1980-as évek közepén épült, téglafalazatú, két emelet plusz tetőteres társasházban), ennek minimális árát 181,9 millió forintban szabta meg az MNV.

„Rózsadomb - ahogy az állami vagyonkezelő az árverési hirdetményben írja - Budapest és Magyarország egyik leghíresebb és legmagasabb presztízsű lakóövezete, a II. kerület keleti részén, hegyvidéki területen fekszik. Az ingatlan csendes, gondozott parkkal körülvett lakóparki környezetben található. A lakóparkba (Vérhalom utca 12-16.) kizárólag portaszolgálaton keresztül lehet bejutni. A lakás teljes panorámával rendelkezik; per-, teher- és igénymentes. Az épületben személyfelvonó üzemel."

Kép: MNB

A lakás jó műszaki állapotú. A külső nyílászárók fából készültek, hőszigetelt üvegezésűek, elektromos redőnnyel felszereltek. A helyiségekben radiátorok vannak, a fűtést és meleg vizet a ház központi kazánja biztosítja.

A meghirdetett lakás.
A meghirdetett lakás.
Kép: MNV

A lakásnak - az árverési hirdetményhez csatolt tulajdoni lap látható adatai alapján - legalább 2005 óta a magyar állam a tulajdonosa, hogy eddig milyen célra használták, nem derül ki az aukciós dokumentumokból.

Kép: Google Maps

Az MNV a lakással együtt - dologösszességként – el kíván adni egy 22 négyzetméteres garázst és egy 10 négyzetméteres tárolóhelyiséget (az utóbbinál fele részben két magánszemély is tulajdonos, de ők csak úgy élhetnek elővásárlási jogukkal, ha az árverés valamennyi tételét megvásárolják).

Szomszédok

A meghirdetett lakásnak is otthon adó Vérhalom utcai társasház egyik szomszédja az argentin nagykövetség. A lakópart egyik északi szomszédja a CD Hungary Ingatlanhasznosító Zrt. székhelyeként bejegyzett ingatlan. (A CD Hungary egykor állami diplomataingatlanokat üzemeltető cég volt, amit ingatlanokkal együtt az első Orbán-kormány idején, 2001-ben privatizáltak. A cégcsoport jelenlegi tulajdonosa Csányi Sándor, Garancsi István és Hernádi Zsolt.)