Bús Balázs egy rendezési tervre hivatkozik, amelyen bölcsőde, óvoda, iroda és lakás felirat is szerepel. Ez alapján állítja, hogy a városvezetés luxuslakóparkot szeretne az összesen 268 ezer négyzetméteres területen. A volt kerületi vezető azt állítja, hogy ezen a terven direkt nem szerepel a tevezett lakópark.

Budapest főtájépítésze, Bardóczi Sándor szerint viszont ez csak egy illusztráció, amiből több verzió is készült, és semmi jogi következménye nincsen - olvasható a portálon.

A Mocsáros-dűlő nagy része az 1980-as évek óta építési területnek volt kijelölve. Itt körülbelül 30 évvel ezelőtt még egy, a Pók utcai lakótelephez hasonló méretű beépítést képzelt el a főváros, de a beruházás végül nem valósult meg, miután Budapesten leálltak az óriási lakótelepek építésével. A ’90-es években aztán elkezdődött a terület egy részének természetvédelmi előkészítése, majd a 2000-es években a Mocsáros-dűlő egy kis részét sikerült védelem alá helyezni. 2020-ban a településszerkezeti terv felülvizsgálata során a főváros úgy döntött, hogy ennek a területnek a nagy részét visszaminősítik természeti területté, ahol megkezdhető a természetvédelmi terület kibővítése.

Karácsonyék döntését követően egy körülbelül egy 20 százalékos rész maradt meg beépíthető területként, ami 2020-ig 80 százalék volt. Bardóczi szerint azért is érdekes Bús Balázs álláspontja, mert korábbi kerületi vezetőként ugyanezt a folyamatot ő is levezényelhette volna, de a terület 80 százaléka az ő polgármestersége alatt mindvégig beépítésre szánt maradt.