Mongóliában építhet egy magyar cég

Csütörtökön 57 millió dolláros megállapodást írt alá Magyarország Mongóliával, amelynek értelmében egy magyar vállalat állatvakcina-előállító gyárat és labort épít majd a közép-ázsiai országban - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel, miután videokonferencián tárgyalt Damdín Cogtbatar mongol külügyminiszterrel.
Domokos Erika, 2020. április 30. csütörtök, 23:50
Fotó: Napi.hu

A magyar gazdaság újraindítása szempontjából rendkívül fontos, hogy a magyar vállalatok továbbra is sikeresek legyenek a nemzetközi piacokon, ezért komoly jelentőséggel bír a most aláírt megállapodás a magyar állami Eximbank és a mongol pénzügyminisztérium között - mondta Szijjártó Péter.

A tárgyaláson megállapodtak egy újabb kötöttsegélyhitel-program elindításáról, ezúttal az élelmiszeripar és a vízgazdálkodás területen, 50 millió dollár értékben.

A miniszter úgy fogalmazott: "most ünnepeljük a diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulóját, és elkötelezettek vagyunk a kapcsolatok további fejlesztése mellett, aminek alapját a fiatalok jelentik", jelenleg 200 mongol ösztöndíjas tanul magyar egyetemeken - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK