Munkásszállás épül Veszprémben

Több mint 361 millió forintból nyolcvanfős munkásszállást épít a veszprémi önkormányzat - tájékoztatta a sajtót a város alpolgármestere szerdán a beruházás helyszínén.
Szász Péter, 2018. május 2. szerda, 17:05
Fotó: Pixabay

A munkásszállást egy városi tulajdonban levő ingatlan első és második emeletén alakítják ki. A beruházást a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 159,6 millió forintal támogatja. A beruházási költségek 44 százalékát a városi önkormányzat saját erőből állja - mondta Brányi Mária.

Veszprémet évek óta munkaerőhiány jellemzi, a 2010-es 6-7 százalékos munkanélküliség mára két százalék alá csökkent, ami komoly nehézséget jelent a vállalkozásoknak, amelyeknek így egyre több dolgozót kell toborozniuk a térségen kívülről.

A munkásszállás üzemeltetését az önkormányzat tíz évre vállalta, hasznosítására előre lekötött szerződéssel rendelkeznek három veszprémi céggel, a Continental Automotive Hungary Kft.-vel, a Jost Hungária Bt.-vel és a VALEO Auto-Electric Magyarország Kft.-vel - tette hozzá.

Az épület két szintjén kétszer kétágyas lakóegységeket alakítanak ki, melyekhez különálló vizesblokk, illetve főzési-étkezési hely tartozik. Épülnek közösségi helyiségek, lesz mosási-vasalási lehetőség, orvosi szoba, valamint teljesen megújulnak az épületgépészeti rendszerek, új burkolatokat szerelnek fel és mintegy harmincmillió forint értékben berendezési tárgyakat szereznek be.

A kivitelező Mintech Kft. ügyvezetője, Cziráki Zsolt közölte: körülbelül egy hete dolgoznak az ingatlanban és a bontási munkák mintegy 95 százalékával már elkészültek. A kivitelezésre hat hónap áll rendelkezésre, melyet a munkák beltéri jellege miatt várhatóan az időjárástól függetlenül is tartani tudnak.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.05.03 20:10

A szép, történelmi, kulturált városainkat mint Veszprém, Tata telerakják gyárakkal, és borsodi meg szabolcsi lakosokkal. Az iparosítással totál tönkrevágják ezeket a turisztikai helyeket, ahol inkább az oktatást és a művészeteket kellene erősíteni.
Persze, az elmaradt megyékbe nem visznek üzemeket, munkahelyeket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html