Egerben is épül munkásszálló kormánytámogatással

Háromszázmillió forintos kormányzati támogatással, félmilliárd forintból több mint százszemélyes munkásszállót alakítanak ki Egerben - jelentette be az MTI szerint Habis László polgármester.
Domokos Erika, 2019. július 22. hétfő, 18:33
Fotó: Unsplash - Sérgio Rola. A kép illusztráció.

Nem csupán nagy értékű, de Eger mellett a környező mintegy negyven település lakói számára is fontos fejlesztésről van szó - mondta Habis László. A város 30-31 ezer munkahelyén 19-20 ezer helybeli dolgozik, vagyis az ingázók aránya meghaladja a munkavállalói kör harmadát.

Mivel a jelenleg zajló ipari bővítések a foglalkoztatotti létszám további növekedését vetítik előre, fontos, hogy az önkormányzat összesen mintegy 230 lakásnyi helyet biztosító garzon- és fecskeháza mellett további, a munkaerő mobilitását, a rugalmas munkavállalási lehetőségek gyarapítását segítő infrastruktúrával is rendelkezzen - véli a polgármester. A korábban szálláshelyként és étteremként működő ingatlan átalakításával új, igényes épület támogatja majd a munkavállalók egri lakhatását.

Kis-Tóth Roland, az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő (Evat) Zrt. vezérigazgatója elmondta: az épületegyüttest 2018-ban vásárolta meg a társaság, amely 300 millió forintot nyert a kormányzat munkásszálló-építési programjának 5 milliárd forintos keretösszegű forrásából.

A kormánytámogatás segítségével előreláthatólag 500 millió forintból valósul meg az egri projekt, amely 1440 négyzetméteren 111 ember szálláshelyének kialakítását foglalja magában. A várhatóan ősszel kezdődő, egy évig tartó munka része a tető és a homlokzat szigetelése, a nyílászárók, a gépészet és az elektromos rendszer cseréje is. Az épületben nagyrészt kétágyas, saját fürdőszobás, illetve zuhanyzós helyiségek lesznek - ismertette az MTI szerint a vezérigazgató.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lordofearth, 2019.07.24 07:15

Orbán munkásszállókat épít, jobb helyeken pedig egyetemeket, üzlet parkokat, vasútállomásokat, reptereket bővítenek, városokat fejlesztenek, új házak és lakások épülnek. Egyik lopja a pénzt, a másik ésszerűen támogatja a fejlődést.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Valodi, 2019.07.24 00:30

... höhöhö... indiaiak, vagy mongolok lesznek a lakók?

"Jelenleg indiai dolgozókkal igyekeznek enyhíteni a munkaerőhiányt. Eddig ők váltak be leginkább, de már toboroznak Mongóliában is."
Példaértékű az indiai fejőlegények munkája Sarudon is... ?ha szabadnapot adok nekik, büntetésnek fogják fel.?

Igaz, ami igaz, 700 éve velünk élő indiai NERtársainkra ráfér egy kis vérfrissítés... A mongolok behozásának zseniális terve pedig telitalálat! Fidesz földesurak szolgái lesznek a hajdani hódítók utódai!

Orbán Viktor Miniszterelnök Úr revánsot vesz még a tatárjárásért is, meglássátok...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html