Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az intézmény kapott ugyan idén februárban egy ötmilliárd forintból megépített központot a Millenáris Parkban, de az épülethez nem járt tulajdonjog. A Nemzeti Táncszínháznak még 2014-ben kellett kiköltöznie a budai Várból, mivel az egykori karmelita kolostort át kellett adnia Orbán Viktornak és a miniszterelnök stábjának.

Bár a Millenáris Teátrum építése 2019 elején befejeződött, a jogi háttér kidolgozása elmaradt. Az épület ugyanis a Miniszterelnökséghez tartozó Millenáris Kht. ingatlanán áll, az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó táncszínház pedig semmilyen tulajdonosi jogosítványt nem kapott - írta a portál.

A 24.hu szerint az első követelésekben havi 80 millió forintos bérleti díj szerepelt, így a táncszínház kiadásai meghaladták volna a kulturális államtitkárságtól kapott működési keretet, a költségvetési támogatás ugyanis 2019-re 725 millió forint.

A Magyar Hang csütörtökön arról írt, hogy információik szerint délelőtt tíz óra óta egymás után hívják be a Nemzeti Táncszínház munkatársait, és közlik velük, hogy elbocsátják őket az intézménytől.

A két költségvetési intézmény közötti vita az elmúlt hónapokban annyira elfajult, hogy az egyik táncszínházi vezetőnek távoznia kellett az állásából. Az ügy időközben az érintett minisztériumok vezetői elé került, de eddig a Miniszterelnökséget irányító Gulyás Gergely és az Emmi élén álló Kásler Miklós beavatkozása sem hozott megegyezést.

A portál szerint ugyanis a Glázer Tamás ügyvezető igazgató vezetése alatt álló Millenáris Kht. nem hajlandó évi 500 millió forintos bérleti díj alá menni.