Egy kormányhatározat értelmében a Nemzeti Művelődési Intéztet 2017. január 1-jével megszűnt, feladatait átvette a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány. A Művelődési Intézet jogszabályban meghatározott feladatai kibővültek, s beépültek a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány feladatai közé.

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. tulajdonosa a lakitelki Népfőiskola Alapítvány, amelynek kuratóriumi elnöke a fideszes Lezsák Sándor. A kormány tavaly tízmilliárd forintot hagyott jóvá a Lakitelki Népfőiskola beruházásaira.

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. lakitelki, Felsőalpár utcai székhelyének építésére korábban már közzétettek egy felhívást, de a magas árajánlat meghaladta az uniós értékhatárt, így azt uniós eljárási formában folytatják le újra. Az első kiírásra egy ajánlat érkezett a hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau Kft.-től és a mórahalmi Bauszer Kft.-től.

Az új közbeszerzési kiírás szerint az épület két szintes és a tetőtérben 3990 négyzetméteres irodaház lesz. Az első ütemben szerkezetkész, míg a másodikban kulcsrakész állapotba kell hozni a házat. A teljes építési idő 480 nap, ebből az első ütem 240-300 napot tesz ki.

Ajánlatot az tehet, akinek az utolsó két lezárt üzleti évben a nettó árbevétele elérte a 950 millió forintot. A becsült ellenértéket nem tartalmazza a felhívás.

Az ajánlatok benyújtási határideje május 10. Az értékelésnél 70 súlyszámmal szerepel az ár és 30 súlyszámmal a minőségi kritériumok.

A képen Lezsák Sándor látható a Lakiteleki Népfőiskolán 2014. június 1-jén, forrás: MTI Fotó/Ujvári Sándor.