Nagy bizniszről tárgyalt Csányi Sándor OTP-vezér

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója személyesen tárgyalt a szlovén kormány képviselőjével egy gigantikus kereskedelmi ingatlanfejlesztésről.
Komócsin Sándor, 2020. szeptember 8. kedd, 09:35
Fotó: MTI Fotó

Személyesen Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója képviselte az OTP Ingatlanbefektetési Alapot, amikor a szlovén fővárosban épülő, háromszázmillió eurósra taksált óriásberuházás megvalósításának megkezdéséről egyeztetett - írja a Világgazdaság. (Csányi 310 milliárd forint becsült vagyonnal az első A 100 leggazdagabb 2020-as kiadvány rangsorában.)

Csányi Blaz Kosorokkal, a szlovén infrastrukturális minisztérium államtitkárával tárgyalt - erősítette meg a ljubljanai lapinformációkat az OTP kommunikációs osztálya. A felek a szlovén fővárosban megvalósuló ljubljanai utasterminál kapcsán egyeztettek az együttműködési megállapodásról.

A ljubljanai utasterminál beruházása magában foglalja egyrészt a főváros új vasútállomásának és egy új buszpályaudvarnak szlovén állami forrásokból történő megépítését (a Szlovén Infrastruktúra-ügynökség beruházásában), továbbá egy bevásárlóközpont-irodaház-szálloda komplexum (Emonika projekt néven) megvalósítását is.

Az utóbbit az OTP Ingatlanbefektetési Alap tulajdonában álló, szlovén illetőségű Mendota Invest d.o.o. projekttársaság valósítja meg saját befektetésként, privát forrásból. Csányi Sándor a tárgyalás során az OTP csoporthoz tartozó ingatlanbefektetési alapot képviselte - válaszolta a napilap kérdésére a bank sajtóosztálya.

HOZZÁSZÓLÁSOK