Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Alapvetően két fejlesztésről van szó, melyek szervesen illeszkednek abba a koncepcióba, melyet a szövetség a 2016-2024 közötti sportágfejlesztési stratégiában határozott meg - tudta meg a Nemzeti Triatlon Szövetségtől a portál.

A két fejlesztés 2018-ban és 2020-ban készülhet el, a cél pedig az, hogy "a tokiói olimpiát olimpiai pontszerzéssel vagy pontok szerzésével, a párizsi olimpiát pedig pont szerzéseken túl dobogós helyezéssel zárja a magyar válogatott. A Nemzeti Triatlonközpont és a Lupa-tavi edzőközponton túl, ezt követően 2024-ig további három helyszínre tervezünk edzőközpontot és professzionális versenyhelyszínt létrehozni: Tisza-tó, Velence és Balaton."

A Lupa-tónál versenyuszoda, kerékpárpálya, kardió és erőnléti edzőterem, magaslati ház, benne edzőmedencével, futópadokkal, kerékpár-szimulátorokkal lesz. A költségekre nem válaszolt a szövetség. Egyedüli támpont a szövetség sportág-fejlesztési stratégiai, melyben azt írják, az új edzőközpontok és professzionális versenyhelyszínek 6 milliárd forintból valósulhatnak meg. A Lupa-tó 25 százaléka 2017 februárjában került Gerendai Károly tulajdonába, amiért 118 millió forintot fizetett.

A fotó illusztráció, forrása: Pixabay.