Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nagyobb sebességre kapcsol a Demján Sándor nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Arcadom Zrt. felszámolója, a Cég-Controll Kft.: az összes Arcadom-üzletrészt meghirdetik a következő hetekben - válaszolta Börcsök Sándor felszámolóbiztos a Világgazdaságnak. A tavaly januárban bedőlt építőipari cég tucatnyi leánycége kerül az év végéig kalapács alá, köztük egy borneói is.

Jelenleg három leányvállalatban lévő üzletrész pályázati hirdetménye fut: 100-100 ezer forint a kikiáltási ára az Arcadom Projektiroda Kft. 100 százalékos, az Arcadom Export Kelet Kft. 50 százalékos üzletrészének, és a Cipruson bejegyzett Confido Trading Ltd. 51 százalékáért is ennyiről indul a licit. Az előző körben egy malajziai cég került kalapács alá: az Arcadom Services Ltd. székhelye a turistabázison kívül offshore paradicsomként is ismert, 92 négyzetkilométeres szigeten, Labuanban van bejegyezve. Ezt már 70 millióra árazta be a felszámoló. Börcsök jelezte, hogy ez után jönnek a nagyobb értékű vagyonelemek - olvasható a lapban.

Az Arcadom korábbi közlése szerint a társasággal szembeni összes bejelentett hitelezői igény 17,9 milliárd forint volt, amiből 10,3 milliárd az elfogadott követelés. Ezen belül több mint hatmilliárd a cégcsoporton belüli adósság, Demjánon kívül a másik nagy hitelező a Raiffeisen hárommilliárddal. Demján összegzése szerint körülbelül 10 milliárd forintot bukott az Arcadom-üzleten. Az üzletember bejelentése szerint a kis hitelezőket saját vagyona terhére fizeti ki, a követelésüket mintegy 340 millió forint összegben egy faktorcégen keresztül vásároltatta fel.