Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni polgárok számára a lakhatási válság a legnagyobb akadálya a jólét és a méltányosság elérésének, és a növekedésnek - ezzel a megállapítással indít Sadiq Khan londoni polgármester cikke, ami a Guardian véleményrovatában jelent meg.

Az elmúlt években folyamatosan emelkedett Londonban a hajléktalanok és az átmeneti szállásokon élők száma, egy friss statisztika alapján pedig 85 ezer olyan gyerek van a városban, akik nem tölthetik saját otthonban ezt a karácsonyi időszakot. Khan szerint ezek az emelkedő számok a világ egyik leggazdagabb városában egyben növekvő szégyen forrásai is, és londoni polgárokként, egy város közösségeként morális felelősségük, hogy kezdjenek ezzel valamit.

A munka egyik kulcsa a fenntartható bérlakások építése lehet. Az elmúlt években a világ számos városában elszálltak az albérletárak, de London még ezek közül a városok közül is kirivó példának számít. A városvezetés első körben 50 millió fontot kapott a kormánytól, hogy bérlakásprogramot indíthassanak.

Ezen kívül évi 9 millió fontot, azaz több mint 3,2 milliárd forintot különítenek el arra, hogy az utcán élő emberek ellátását javítsák. Ezen kívül a városvezetés egy platformra hozta a kormányt, a jótékonysági és civil szervezeteket, a fővárosi tanácsot és minden más érintett szervezetet, hogy közösen kezdjenek el dolgozni. Az elmúlt pár hónap munkája után az első lépés, hogy 4,3 millió fontos keretből három projekt indult el, melyek mind az utcán élők helyzetén segíthetnek - írta a portál.