Nagy változás jöhet az ingatlanpiacon

Az építőipar számára a beruházási hullámokat elkerülendő, elengedhetetlen a középtávú programok, a lakásgazdálkodási rendszer kialakítása, emellett komoly feladat lenne a mostani szétaprózott oktatási rendszer helyett a gyakorlati képzőközpontok létrehozása is Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke szerint - írta az ágazat legfontosabb teendőiről a Magyar Hírlap.
Dzindzisz Sztefan, 2018. május 12. szombat, 08:42
Fotó: Shutterstock

A lap szombati számában Koji László elmondta, a szövetség nagyon várja a lakásgazdálkodási programot is, amely nem csupán az újlakás-építésekről, hanem a felújításokról és a szociális, illetve piaci alapon működő bárlakásépítésről, a panelprogramról, az üresen álló lakásállomány felhasználásáról is gondoskodik - számol be az MTI.

Közölte, a Magyarországon meglévő 4,2 milliós lakásszám mellé, élettartamukat száz évre tervezve, évente legalább 42 ezer új ingatlannak kellene megépülnie. Azzal számolva, hogy a lakások húszévenként nagy felújításra szorulnak, éves szinten legalább kétszázezret kellene átfogó felújításban részesíteni. Bár 2014-ben pozitív irányba indult el a piac, tavaly ezeknek a feladatoknak csak a töredéke teljesült - hangsúlyozta. (Életveszélyes állapotok a magyar munkahelyeken.)

Kép forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK