Nagyberuházását jelentett be a Mol Nyrt.

A Mol Nyrt. valósítja meg a nagy vihart kavart újbudai toronyház-projektet saját fejlesztésként. A társaság a Kopaszi-gátnál épülő székházba vonja össze jelenleg 11 épületben működő egységeit.
Domokos Erika, 2017. október 2. hétfő, 12:29
Fotó: Napi.hu

A Mol-csoport költözésével tanúi lehetünk az eddigi legnagyobb (bruttó 83 ezer négyzetméteres) budapesti székház létrejöttének, a cég ugyanis a mostani 11 épületből egyetlen modern irodaházba - a Kopaszi-gát mellé tervezett 120 méteres toronyépületbe - vonja össze különböző részlegeit - idézte Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatót a Portfolio.

A területet a tervekkel együtt a Mol kivásárolta - a Garancsi István Market cégei által fémjelzett - BudaPart projektből, tehát saját fejlesztésről van szó. A beruházás költségéről és finanszírozásáról nem beszélt Hernádi. A jelenlegi székház jövőjéről még nem született döntés, de az elavult, közel 50 éves épülettel kapcsolatban akár a későbbi bontás sem zárható ki - írja a Portfolio. A beruházás 2020-2021-ig készülhet el.

Az épület a nagyközönség számára is nyitott lesz, a tetején kialakított kilátóteraszról bárki megcsodálhatja majd Budapestet - mondta Hernádi Zsolt.

A BudaPart részeként megvalósuló toronyház már az első látványtervek nyilvánosságra kerülését követően nagy vitákat kavart - emlékeztet a portál.

HOZZÁSZÓLÁSOK