A 2017 májusában kezdődött kivitelezés során a honvédség egészségügyi központjának budapesti, Róbert Károly körúti telephelyén összesen 163 nyílászárót cseréltek le bruttó 78,8 millió forint értékben. A budapesti Tünde utcai telephelyen 3100 négyzetméteren történt homlokzati hőszigetelés, 2500 négyzetméteren pedig a lapostető hő- és vízszigetelése valósult meg 462 nyílászáró cseréje mellett bruttó 160,8 millió forintból.

A budapesti Szanatórium utcai telephelyen a régi kórházépületekben 274 nyílászárót, az új épületekben és az azokat összekötő épületrészekben pedig 232 nyílászárót és 9 nagyméretű üvegportált cseréltek le, valamint 1900 négyzetméter homlokzati felület és 500 négyzetméter lapostető hő-, illetve vízszigetelése valósult meg egy 20 kilowattos napelemrendszer telepítése mellett bruttó 236,7 millió forintból.

A balatonfüredi telephelyen 298 nyílászárót cseréltek le, valamint 5000 négyzetméter homlokzati hőszigetelést, 2800 négyzetméter lapostető hőszigetelést és egy 50 kilowattos napelemrendszer telepítését végezték el bruttó 357,6 millió forint értékben.

Az energiahatékony fejlesztések a Magyar Honvédség három budapesti és egy balatonfüredi telephelyének hét épületét érintették. Alapvető célkitűzés, hogy a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ betegellátása a lehető legnagyobb hatékonysággal, a lehető legkorszerűbb körülmények közt valósulhasson meg - mondta Kádár Pál, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára. (Mekkora fizetésre vágynak az orvosok? Kiderült - ezt a cikket olvasta?)

A tárca stratégiai célkitűzése az energiahatékonyság növelése, az energiafelhasználás csökkentése és a megújuló energiahordozók részarányának növelése - mondta Cseppentő József, a minisztérium Védelemgazdasági Hivatalának infrastrukturális igazgatója. A beruházás éves szinten több mint három millió kilowattóra - körülbelül 110 millió forint értékű - energiamegtakarítást jelent, és 677 tonna szén-dioxid-egység értékben csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását - írta az MTI.

A kép forrása: Hornyák Dániel/Napi.