Nagyon várja az uniós pénzeket az építőipar

Az építőipar számára fontos lenne, ha az uniós kiírások minél hamarabb megjelennének, illetve beindulnának a tervezett állami beruházások - mondta Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnöke az M1-en szerdán.
MTI, 2015. április 15. szerda, 11:19
Fotó: Napi.hu

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdai közlése szerint az építőipar termelése 5,1 százalékkal nőtt februárban az egy évvel korábbihoz képest. Tolnay Tibor ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a február végi szerződésállomány 26,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

Az előző uniós támogatási ciklus munkái kifutóban vannak, az újak még nem indultak be, magánmegrendelések pedig alig vannak - mondta.

Hozzátette, hogy az ágazat számára fontos lenne, és pozitívan mozdítaná el az adatokat, ha az uniós kiírások minél hamarabb megjelennének, illetve ha beindulnának a tervezett állami beruházások.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2015.04.15 11:53

@matolcsy: khm...

Szép dolog az őrültség, de...

Hol is látott teltházas focimeccset kis hazánkban?!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matolcsy, 2015.04.15 11:30

Van bőven munka.
Az állam annyi megrendelést ad le folyamatosan mint a maszekok volumenének a 30-szorosa.
Stadion, kórház, középületek, autópályák - autóutak, vasút a prioritás.
Ha nem lett volna stadion építés minde második betongyár, cementgyár, építőipari kkv bezárhatott volna. 500.000 család ebből élt. Ők tudják mire volt jó a stadionozás.
Meg a sok foci őrült is.
Mint kiderült a vénaszkenneres szurkolók is jóval többen vannak mint az ultrák...legalább ők kultúráltak, nem kell rendőri túlbiztosìtás, nem kell fizetni az UEFA-nak az százezer eurós büntetéseket, családdal lehet járni meccsekre és végre teltházas belépőkkel lehet a stadionokat fenntartani.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html