Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az épületeknél ipari, kereskedelmi és lakóépületek építése, az egyéb építményeknél pedig továbbra is út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést.

Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 22, az egyéb építmények építésében 45, a speciális szaképítésben 17 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A megkötött új szerződések volumene 34 százalékkal csökkent, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 9,3, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 46 százalékkal volt kisebb az egy évvel korábbinál.

Az építőipari vállalkozások szeptember végi szerződésállományának volumene 43 százalékkal meghaladta az egy évvel azelőttit. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 4,7 százalékkal kisebb, az egyéb építményeké 58 százalékkal nagyobb volt, mint 2017 szeptemberében.

Az első kilenc hónapban a termelés 23 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mértet.

A harmadik negyedévben az építőipar ágazatai közül az épületek építésében 12, az egyéb építmények építésénél 7, a legnagyobb súlyú speciális szaképítésben 10 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos időszakához viszonyítva. A harmadik negyedévi árak az előző negyedévinél 2,3 százalékkal magasabbak voltak.