A régiós ingatlanközvetítő hálózat konszolidált jelentése szerint az első három negyedévben 1,463 milliárd forint volt a cégcsoport adózott profitja, 96 százalékkal több, mint egy évvel korábban, míg az árbevétel 74 százalékkal, 6,067 milliárd forintra emelkedett.

A cégcsoport teljesítménye a jelentés szerint megfelel a menedzsment várakozásainak. A menedzsment az első három negyedév kimagasló eredményei alapján 1,050-1,250 milliárd forintra emelte a core, azaz MyCity fejlesztési tevékenység nélküli operáció 2018-as üzleti évre vonatkozó adózotteredmény-előrejelzését az év elején közzétett 950 millió-1,150 milliárd forintról.

A jelentés szerint az első három negyedévben a fejlesztési tevékenység keretein belül a Reviczky-projektre tervezett 680 millió forint helyett 705 millió forintot értek el a lakások 96 százalékának értékesítésével és átadásával.

A Forest Hill projekt befejezése és műszaki átadása a legfrissebb ütemterv szerint több részletben, 2019. március-június között várható, így az eredmény elszámolása 2019. második-negyedik negyedévben történhet meg.

A harmadik negyedévben a franchise szegmens árbevétele 13 százalékkal, fedezete 15 százalékkal bővült, működési eredményhez való hozzájárulása 49 millió forinttal javult éves szinten.

A saját irodáknak az üzemi eredményhez való hozzájárulása 33 millió forinttal emelkedve megháromszorozódott (235 százalékkal nőtt) éves szinten, elsősorban a kimagasló magyar és cseh teljesítménynek köszönhetően.

A kapcsolódó szolgáltatások szegmens árbevétele 51 millió forinttal (60 százalékkal) nőtt, a működési eredményhez való hozzájárulása pedig 47 millió forinttal emelkedve megnégyszereződött a tavalyi harmadik negyedévhez képest.

A pénzügyitermék-közvetítési szegmens működési eredményhez való hozzájárulása 15 millió forinttal (8 százalékkal) csökkent a tavalyi harmadik negyedévhez képest. A közvetített hitelvolumenek 56 százalékos növekedése mellett a lakástakarék-pénztári volumenek stagnáltak.

Az ingatlanbefektetési szegmens hozzájárulása a működési eredményhez szinten maradt.

A Duna House Magyar Lakás Ingatlanalap (Duna House Lakásalap) egyéves hozama nettó 11 százalék volt, nettó eszközértéke pedig meghaladta a 3,8 milliárd forintot a jelentés közzététele időpontjában.

A Duna House Holding Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír záróára hétfőn 3620 forint volt, 80 forinttal (2,16 százalékkal) alacsonyabb az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb ára 4340 forint, a legalacsonyabb 3360 forint volt.