Március óta zajlanak az Agora Budapest építési munkálatai, az irodapark első, 60 ezer négyzetméteres fázisában két épülettömb, az Agora Hub és az Agora Tower készül el 2019 első félévében. Előbbi földszint plusz 8, utóbbi  15 emeletes lesz.

A még tervezés alatt álló második fázisban három irodatorony épül az Árpád híd lehajtója mellé, magasságukról még nincs döntés, a helyi és a fővárosi szabályozás 90 métert engedélyez a helyszínen. A projekt befejezése 2023-ra várható.

Az első fázis bérbeadásáról már több bérlővel előrehaladott tárgyalásokat folytat a fejlesztő, az irodaházakban a bérleti díjak 14,5 -17 euró között vátoznak négyzetméterenként és havonta. Aláírt szerződés még nincs, de mint az építkezés és a park keddi sajtóbemutatóján Kigyóssy Örs, a HB Reavis Magyarország akvizíciós és fejlesztési igazgatója elmondta, nem aggódnak emiatt, s ha engedélyezés befejeződik, a második ütemet is elindítják spekulatív alapon.

 

Kép: Napi.hu

A most átadott ötezer négyzetméteres közparkban - amely amúgy egy évig áll a környéken járók rendelkezésére - felhúzott konténerkilátóból a leendő bérlők végigkövethetik az építkezést folyamatát, a parkba pedig közösségi eseményeket is tervez a beruházó.