Nem kell önerő a taós sportcélú beruházásokhoz

Nem kell önerővel rendelkezni egyes, a 300 millió forintot meghaladó látvány-csapatsporthoz kapcsolódó ingatlan-beruházásokhoz - az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága egy ezt lehetővé tevő változtatást fogadott el csütörtöki ülésén az adótörvények uniós jogharmonizációja miatt szükséges módosításához.
Domokos Erika, 2019. július 4. csütörtök, 16:48
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció.

A társaságiadó-törvényt érintő előterjesztés szerint akkor nincs szükség önerőre, ha a beruházás, felújítás - amely lehet akár a biztonsági követelmények teljesülését szolgáló fejlesztés is - már érdemben megkezdődött, vagy a támogatott szervezetnél még lehetőség van a sportfejlesztési program meghosszabbítására legalább két évvel - írta az MTI.

A módosítás indoklása szerint érdemben nem megkezdett a beruházás, ha fizikailag még nem kezdődött meg, például csak az előzetes tervek állnak rendelkezésre vagy még csak a szerződések aláírására került sor.

Az önerő szükségességét törli a változtatás a rendelkezés hatálybalépésekor folyamatban lévő, jóváhagyott sportfejlesztési programokkal esetében is.

Minden egyéb esetben a költségek 80 százaléka finanszírozható támogatásból, de támogatási időszakonként legfeljebb 600 millió forint.

HOZZÁSZÓLÁSOK