Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Négy térségben, harminc településén valósulhatnak meg beruházások. A legdrágább projekt a kaposvári lesz, ott 6 milliárdot költenek csatornázásra, Egerben közel 5 milliárdért fejlesztik a szennyvízhálózatot és korszerűsítik a szennyvíztisztító telepet - írja az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményeire hivatkozva a g7.hu portál.

A legtöbb megrendelést egy olyan konzorcium kapta, amelyben Mészáros Lőrinc cégbirodalmának központi vállalata, a Mészáros és Mészáros Kft. is tag. A felcsúti polgármester érdekeltsége az Euroaszfalttal közösen összesen 14,6 milliárd forintnyi megbízást kapott. (A három beruházás értéke egyébként az előzetes becslések szerint 10,3 milliárd forint volt, Mészárosék ennél drágábban vállalták a munkát.)

Az Euroaszfalt a Dunai György érdekeltségébe tartozó Betonútépítő Zrt.-vel Észak-Kelet Magyarországon is dolgozhat egy 2,4 milliárdos munkán. Rajtuk kívül még a Colas Alterra Zrt., a Swietelsky Kft. és a Strabag kapott megbízást - olvasható a g7.hu-n.

A fejlesztések az NFP által korábban kötött - s nagy sajtóvisszhangot kiváltott - 420 milliárd forint értékű keretmegállapodásának részeként valósulnak meg.