Nem állnak le: Csepelen birkózócsarnok, Szekszárdon sportuszoda épül

Szekszárdon a sándorfalvai székhelyű Aqualpus Kft. 2 milliárd 324 millió forintért egy sportuszodát, míg Csepelen a Jánosik és Társai Kft. 2 milliárd 199 millióért birkózócsarnokot építhet - a nyílt közbeszerzések eredményei a Közbeszerzési Értesítőben jelentek meg.
Németh Géza, 2018. április 2. hétfő, 07:41
Fotó: MTI/EPA

A szekszárdi sportuszoda kivitelezésére szekszárdi önkormányzata írt ki tendert. Az új uszoda a meglévő strand- és élményfürdő területének dél-keleti részén, a meglévő főépülethez kapcsolódik. Lesz benne egy 25x33 méres (2,2 méter mélységű nagymedence és egy 8x16 méteres (80 centimére mélységű) tanmedence is, az épület maga három szintes lesz.

A nyertes AQUAPLUS Kft. - a Céginfo.hu adatai szerint - 1989-ben alakult, a jegyzett tőkéje 50 millió forint. Tavaly a NAV és egy közjegyző is végrehajtást indított a cég ellen, de ezek hamar megszűntek. Két magyar magánszemély tulajdonában áll, 2015-ben 5,7 milliárd, 2016-ban 2,4 milliárd forint nettó árbevétele volt, 156 millió, illetve 83 milllió forint adózás előtti eredmény mellett. A másik ajánlattevő a hajósi székhelyű Aktív Kft. volt.

A másik tendert a Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány írta ki a Csepelen, a Hollandi út 8. szám alatt felépítendő birkózó csarnokra. Ennek a beépített alapterülete 2125, míg a nettó szintterülete 4111 négyzetméteres lesz. Egyedüli ajánlattevőként a Jánosik és Társai Kft. nyerte a kivitelezési tendert, a becsült 2 milliárd 143 milli forinttal szemben 2 milliárd 199 millió forinttal.

Az ajánlatkérő Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány - szintén a Céginfo.hu adatai szerint - 2017-ben alakult, székhelye Csepelen az építés helyszínén található. Sajtóhírek szerint az alapítványt Németh Szilárd fideszes politikus hozta létre (a Céginfo.hu-n erre nincs adat). A politikust 2015-ben a Magyar Birkózószövetség elnökének választották.

A nyertes Jánosik és Társai Kft. cégadatai szerint a társaság 1993-ban alakult, a jegyzett tőkéje 1,2 millió forint, Jánosik Lajos József és felesége tulajdonában áll. A nettó árbevétele 2015-ben 9,7 milliárd, 2016-ban 9,6 milliárd forint volt, 387 millió, illetve 273 millió adózás előtti eredmény mellett.

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2018.04.02 11:24

Ti meg tanuljatok "öngondoskodni", ostoba birka nép!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Juliusz48, 2018.04.02 08:17

Nem értem. Kik nem állnak le? A Csepeli Birkózó Szövetség, vagy a Szekszárdi Önkormányzat? Mi adna rá okot, ha kell nekik a tervezett létesítmény, és pénzük is van rá, hogy csak azért ne építsék meg, mert vannak akiket zavarnak a sportlétesítmények? Még azt sem tudta a cikkíró felhozni, hogy Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségébe tartozó cég nyerte az építést. Mindkét cég legalább mint 25 éves múltra visszatekintő vállalkozás és a korábbi teljesítéseik alapján is képesek a kivitelezésre. Vagy most már azért kéne mindent leállítani, hogy az összefogásban résztvevő pártocskák tudjanak, a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően, a támogatóiknak zsíros munkákat adni? Érdekes megközelítés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html