Nem kapott 25 milliárdos hitelt a Hunguest Hotels

A Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. határozottan cáfolja azokat a híreszteléseket, amelyek szerint az Eximbank és az Erste Bank 25 milliárd forintos (80 millió eurós) hitelt biztosítana a társaság számára. A vállalat hiteleinek refinanszírozása nem a társaság felvásárlásának része, hanem annak előfeltétele - írták közleményükben.
Napi.hu, 2016. szeptember 22. csütörtök, 17:08
Fotó: Napi.hu

Idén áprilisban a Hunguest Hotels bejelentette, hogy a társaság tulajdonosa eladásra készíti fel a szállodaláncot. A folyamatban lévő tranzakciónak azonban nem a része, hanem előfeltétele a vállalat hiteleinek refinanszírozása. Az ügyletben az Eximbank és az Erste Bank nyújt konzorciális hitelt a Hunguest Hotels számára, a bankok által biztosított hitelösszeg azonban az általános banki gyakorlatnak megfelelően nem azonos a folyósító pénzintézetek által a társaság vagyonelemeire bejegyzett biztosíték mértékével - annak nagyjából a fele - írta közleményében a Hunguest Hotels Szállodaipar Zrt.

A Hunguest Hotels árbevételének jelentős hányada exporttevékenységből származik, ezért az Eximbank az irányadó jogszabályok alapján 2013. óta finanszírozó partnere a turisztikai vállalatnak. A Hunguest Hotels vállalati hiteleinek újrafinanszírozásában az Eximbank szerepe nem változott, a pénzintézet éppen akkora hitelkeretet biztosít a társaság számára, mint azelőtt - közölték.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.09.22 17:17

Állami forrásokból finanszírozzák a Kedves Magyar Emberek adásvételét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html