Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A penthouse lakások szülőhazája az Egyesült Államok, innen terjedt el ez a lakásforma szerte a világban. Bár ez a lakástípus sokszor igazodott a helyi jellegzetességekhez, egy penthouse fő jellemzői pontosan azonosíthatóak - mondja Baross Pál, a Simplon Udvart építő ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy ezek a jellemzők valóban a vásárlók által érzékelhető többlet-értéket adnak a lakásnak. 
Az amerikai fogalom szerint a penthouse ma már tágas, nagy terasszal rendelkező exkluzív lakást takar, igaz korábban az ilyen elnevezéssel illetett ingatlan nem örvendhetett ennyire előkelő megítélésnek.

                                                                                                                  

A mai penthouse az épület tetején található, homlokzata nem azonos az épület homlokzatával, így hatalmas, gyakran egybefüggő terasz veszi  körbe. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a lakás falai távolabb vannak a környező épületektől, ami kiemelkedő térérzetet nyújt, szerencsés esetben a környező épületek egyáltalán nem zavarják a panorámát.

A különleges elhelyezkedés és kialakítás miatt a korlátozott lakásszám nagyon egyedivé teszi a penthouse lakásokat. A beruházók ráéreztek a lehetőségre, és az egyediséget  további exkluzív elemekkel, magas minőséggel, egyedi belsőépítészeti megoldásokkal, nagy térérzettel kiegészítve kiemelkedő értéket teremtettek. A penthouse lakások vonzereje éppen ebben a magas minőségben és egyediségben rejlik. Nem utolsó sorban pedig mindezek összessége révén ehhez a lakásformához különleges életstílus is kapcsolódik.


Magyar penthouse-lakások

Az új építésű lakások piacán nem minden penthouse-nak nevezett lakás teljesíti teljes egészében az ezzel a típussal szemben támasztott követelményeket. Jó példát szolgáltathat az ING  XI. kerületi Allee városközpont fejlesztése keretében megvalósuló  Simplon Udvar. A lakóépület legfelső szintjén öt exkluzív lakást alakítanak ki, melyek jó néhány penthouse jellemzőt vonultatnak fel. Homlokzatuk az épület homlokzatánál beljebb található, ezért nagyméretű lakásokhoz nagy teraszok tartoznak.
 
Az összes teraszon elérhető a víz, a csatorna, és az elektromos kiállás, ezzel alkalmassá vált medence elhelyezésére is,  s emellett a födém méretezése is lehetővé teszi a jacuzzi telepítését. A lakásbelsőkben felhasznált anyagok és belsőépítészeti megoldások is magasabb színvonalat képviselnek. A kilátást pedig  növeli, hogy a tulajdonosok feljárhatnak saját lakásuk tetejére, amely az épület legmagasabb pontja.