A bevont szakemberek ugyanis 10 esetben alacsonyabb értéket határoztak meg az ingatlanokra, mint amennyiért azok elkeltek. Így a rendőrség szerint hűtlen kezelés sem történhetett.

Az V. kerületi, Rogán Antal fideszes képviselő, polgármester, kabinetminiszter és legújabban feltaláló regnálása alatti ingatlaneladások miatt először 2014 decemberében Juhász Péter kerületi együttes képviselő tett feljelentést, aztán őt követte még 11 másik személy - olvasható a lap cikkében.

A Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálta az összes ingatlan eladását, a kedvezmények megállapítását, és azt, hogy érte-e vagyoni kár az V. kerületet, vagyis hogy tényleg áron alul adták-e el az ingatlanokat. Valamint azt, hogy a kerületi politikusok - például Rogán Antal akkori polgármester - visszaéltek-e a hatalmukkal.

Az igazságügyi szakértők az adásvételitől durván eltérő, azt jelentősen meghaladó árat egyszer sem határoztak meg. Az NNI idézte az Állami Számvevőszék korábbi jelentését, amely nem marasztalta el a kerületet a vizsgált időszakban, pedig az ingatlanvagyonnal való gazdálkodást is ellenőrizték - további részletek itt.