Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kontinens egészével szemben Németországban éppen ellenkezőleg, 34 százalékkal, 2,02 milliárd euróra nőtt a befektetési forgalom, így a német piac lett a legaktívabb Európában, amelyet jelentős likviditás és erős piaci fundamentumok jellemeznek akkor, amikor Európa számos része politikai és gazdasági bizonytalansággal néz szembe. A nagyszámú, tartós bérlettel rendelkező hotelek is hozzájárulnak a német piac vonzerejéhez, főleg egyre több európai intézményi befektetője számára, akik alacsony kockázatú befektetési lehetőségeket keresnek - írja a CBRE.

Németország vonzó piac a hotelbefektetések terén, és átvette a vezető szerepet a korábban szinte egyeduralkodó Egyesült Királyságtól. Az erős németországi forgalom-növekedés több mint 10 jelentős ügyletnek, köztük egy portfólió eladásának köszönhető - mondta Joe Stather, a CBRE európai szállodapiaci kutatásokért felelős vezetője.

Egyesült Királyságban a szállodapiaci befektetések 76 százalékot zuhantak egy év alatt, bár ennek ellenére a fix hozamú befektetések virágzanak, mert a befektetők továbbra is vonzódnak a befektetés nyújtotta biztonsághoz. A bérleti piacon számos olyan hotelüzemeltető van, aki 25 éves indexkövető bérletet kínál. Az utóbbi időszak ügyletei közül kiemelkedik a Liverpool street-i Travelodge szálloda eladása 42 millió fontért, ami a Brexit-népszavazás után történt, amit a bérelt szállodák iránti magas és ellenálló kereslet demonstrál. A szállodafejlesztések alapján a várakozások szerint mintegy kétmilliárd fontnyi rögzített jövedelmű eszköz kerül a brit vidéki piacra a következő három évben.

Franciaországban is jelentősen, éves alapon 25 százalékkal nőtt a befektetési forgalom 2016 második negyedévben, az év első hat hónapjában mintegy 508 millió euróért vettek szállodákat a befektetők, főleg Párizson kívül. A befektetők az üdülő-övezetekre és a turisták által kedvelt dél-franciaországi régióra koncentráltak.