Nézze meg az új dunaszerdahelyi stadiont! (képekkel)

További háromezer férőhellyel bővült a dunaszerdahelyi Mol Aréna, így már közel tízezer szurkoló biztathatja az FC DAC 1904 futballklub csapatát.
Domokos Erika, 2017. november 3. péntek, 22:54
Fotó: Napi.hu

Az építkezés első üteme tavaly novemberben fejeződött be, akkor mintegy hétezer szurkoló vehette birtokba a lelátókat. A most átadott tribün révén már közel tízezer szurkoló buzdíthatja a hazaiakat - írja az MTI.

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az első meccset ma 18 órától játszották a Slovan ellen. A lelátó mellett VIP-szekciókkal, öltözőkkel, valamint a média számára kialakított területekkel is bővült a komplexum.

MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Mol Aréna teljes egészében 2018 első felében készül el, a befogadóképessége pedig megközelíti majd a 13 ezer főt. Az UEFA 4. kategóriás stadionjaként alkalmas lesz női világ- és Európa-bajnokság, férfi világ- és Európa-bajnoki csoportmérkőzések, Bajnokok Ligája-csoportmérkőzések, valamint Európa Liga-csoportmérkőzések és selejtezők megrendezésére is.

MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Mol tavaly októberben jelentette be, hogy hosszútávú együttműködést kötött a dunaszerdahelyi egyesülettel. A megállapodás értelmében a magyarországi vállalat 22 százalékos tulajdonrészt szerzett a megújuló stadionban, és névadó szponzor lesz - írja az MTI.

A magyar állam segít
A "világ összmagyarsága nemzettudatának erősítése" érdekében 300 millió forintot adott tavaly a magyar állam a magántulajdonban lévő Dunaszerdahelyi AC foci akadémiájának felépítésére - írta a vs.hu. A felvidéki klub tulajdonosa Világi Oszkár szlovákiai nagyvállalkozó, a Slovnaft vezérigazgatója, a Mol Nyrt. igazgatósági tagja.

HOZZÁSZÓLÁSOK